Razgovori
Razgovori

Razgovori koji inspiriraju – mrežno mjesto za kulturu dijaloga

823 people like this

http://Razgovori


Razgovori️

7 months ago

DAVID SKOKO: “Na radionicama za djecu u vrtićima i školama, često mi kažu: „Ali naša djeca to neće jesti!“ Istina, ali to je samo zato što su naviknula jesti nešto drugo. Da su kojim slučajem odrasla u Japanu, na Tajlandu ili među Eskimima, normalno bi im bilo jesti, na primjer, sirovog tuljana. Naravno, kod nas to ne bi nikad stavili u usta. Okusi se stvaraju i uče.”
https://razgovori.hr/david-skoko/


razgovori.hr
DAVID SKOKO
Svi su kuhari tašti


http://Razgovori


Razgovori️

7 months ago

KSENIJA MARINKOVIĆ: “… svaka uloga mijenja. Primjerice, igraš veliku ulogu pozitivca i sav je moral na tvojoj strani, što je jako ugodna pozicija. Kasnije dobiješ ulogu negativca i onda moraš sve to izokrenuti i uspjeti se izboriti s time da si i to ti. Od svake se uloge nešto dobije …”
https://razgovori.hr/ksenija-marinkovic/


razgovori.hr
KSENIJA MARINKOVIĆ
Ti si svoj uspjeh ili svoj neuspjeh


http://Razgovori


Razgovori️

9 months ago

Filmski kritičar DEAN SINOVČIĆ govori o složenosti i dinamičnosti posla, festivalima i zabavama te svojim favoritima u svijetu filma:
“Najveće filmske kompanije na razne načine pokušavaju utjecati na najjače filmske kritičare kako bi dobile pozitivne kritike u medijima, što onda generira i veći broj gledatelja. One se ne libe podmititi određene filmske kritičare da bi dobile pozitivne kritike jer znaju da se u slučaju negativnih kritika 100, 200 milijuna dolara uloženih u film neće vratiti, a to je u Americi najbitnija stvar – Vratimo uloženo i zaradimo još nešto preko toga.”
https://razgovori.hr/dean-sinovcic/


razgovori.hr
DEAN SINOVČIĆ
Filmske zvijezde pokreće ego


http://Razgovori


Razgovori️

9 months ago

RAJKO GRLIĆ: “Imam pravilo da se nakon završetka filma zaključam sam u kinodvoranu. Sam odgledam film i to je zadnji put. Nijedan svoj film nisam gledao s publikom. Pokušavam sačuvati svoj dojam o filmu, a ne tuđi. Film ima deset minuta da progovori svojim jezikom, da te privuče pričom i načinom.”
https://razgovori.hr/rajko-grlic/


razgovori.hr
RAJKO GRLIĆ
Nijedan svoj film nisam gledao s publikom


http://Razgovori


Razgovori️

11 months ago

ZVJEZDAN RUŽIĆ: To je poanta − cijeli sistem funkcionira tako da uvjeri masu kako je nebitna, zamjenjiva, da se mora bojati, a zapravo smo toliko moćne individue, toliko posebni, svaki za sebe…
https://razgovori.hr/zvjezdan-ruzic/


razgovori.hr
ZVJEZDAN RUŽIĆ
Nisam ja lik od tapšanja


http://Razgovori


Razgovori️

1 year ago

BOJANA GREGORIĆ VEJZOVIĆ – Glumački posao svakako omogućava umjetnicima da se „igraju“, da kroz likove koje tumače ižive neke situacije koje inače možda ne bi prolazili u životu i baš zbog toga ima puno smijeha u našem poslu. Kako kaže Jack Nicholson – Acting is everybody’s favorite second job.
https://razgovori.hr/bojana-gregoric-vejzovic/


razgovori.hr
BOJANA GREGORIĆ VEJZOVIĆ
Sloboda odabira je bogatstvo


http://Razgovori


Razgovori️

1 year ago

RANKO RAJOVIĆ, neurofiziolog i stručnjak za odgoj djece, o generacijama koje dolaze, našoj ulozi u njihovom odrastanju i svijetu koji s njima stvaramo.
https://razgovori.hr/ranko-rajovic/


razgovori.hr
RANKO RAJOVIĆ
Računalo ili učitelj?


http://Razgovori


Razgovori️

1 year ago

DARKO RUNDEK – Čini se kao da svaka nova generacija pada sve niže i niže u tom smislu odvajanja od nekih viših i finijih ljudskih mogućnosti. Ovo kako svijet sada izgleda je, da kažem na engleskom: „We are wasting our possibility.“
https://razgovori.hr/darko-rundek/


DARKO RUNDEK
Usrećuje me kad više ne znam da jesam


http://Razgovori


Razgovori️

1 year ago

LOVRO ARTUKOVIĆ: Umjetnici se nigdje ne cijene. Baš ih se ne doživljava. Umjetnici su jako razmažena bića. Oni bi htjeli da im se sve da, da budu jako važni, utjecajni, da imaju novca i svjetsku slavu. No mislim da je prekretnica bila kraj 60-ih i 70-ih godina kad je umjetnost baš bila dio društva, dio pokreta. Bio je to i politički angažman. Komercijalizacijom i prelaskom produkcije pod kapu institucija, to je prestalo.
https://razgovori.hr/lovro-artukovic/


razgovori.hr
LOVRO ARTUKOVIĆ
Ja sam slikar, nisam aktivist


http://Razgovori


Razgovori️

1 year ago

ZORAN GROZDANOV doktor je teologije, neumorni promicatelj kulture dijaloga, aktivist koji je pokrenuo akciju ukidanja PDV-a na doniranu hranu te je dio priče „Moje mjesto pod suncem“ koja pomaže djeci slabijeg imovinskog stanja:
” Ne volim kad se takav rad naziva „humanitarnim“ jer je to uvredljivo prema onima kojima se pomaže. Postoje ljudi koji žive ispod praga društva, a sami si ne mogu pomoći zato što ili nemaju svijesti da se mogu uspinjati ili to ne mogu, a ostatak društva se prema njima odnosi humanitarno. To znači da ću prvo zadovoljiti svoje potrebe, a ako mi nešto ostane, dat ću i tebi.”
https://razgovori.hr/zoran-grozdanov/


razgovori.hr
ZORAN GROZDANOV
Jako smo zatvoreno i konzervativno društvo


http://Razgovori


Razgovori️

1 year ago

DANIELA TRBOVIĆ: “Pred kamerama moraš dobro izgledati, biti dobro raspoložen i dobro pripremljen bez obzira na to je li ti dijete bolesno, umire li ti netko, rastaješ li se ili ti je kamata na kredit narasla. Sve ono što na nekom drugom poslu možeš neko vrijeme staviti sa strane, ovdje ne možeš.”
https://razgovori.hr/daniela-trbovic/


razgovori.hr
DANIELA TRBOVIĆ
Novinar je manično-depresivan čovjek


http://Razgovori


Razgovori️

2 years ago

STEPHAN LUPINO davno je ostavio iza sebe noćni život New Yorka, zabavu i ekscentričnost, ali njegov bogat umjetnički opus i dalje oduševljava publiku te domaću i svjetsku kritiku.
“Umjetnost je nešto što moraš imati u sebi, mora doći iz kozmosa, moraš biti nadahnut i onda ti ne treba škola. To je originalno. Mislim da ja to imam i da sam to uvijek imao za sve vrste umjetnosti.”
https://razgovori.hr/stephan-lupino/


razgovori.hr
STEPHAN LUPINO
Asket sam od malena

Join Us

and make your mark at 3rd Congress on Corporate Wellbeing – Brussels 2024

No registration fee. Registration deadline: April 13, 2024

Zahvaljujemo na interesu

Naše stručno osoblje stoji Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije. Molimo ostavite potrebne podatke kako bismo Vas kontaktirali.